Från förkylning till bok
Haha, höjden av positivt tänkande när en långvarig förkylning leder till inspiration att skriva en bok.
Välkommen hit! Det är nu lite mer än ett halvår in i min utmaning, utmaningen där jag vill förändra mitt sätt att tänka och agera. Allt började med en långvarig förkylning som inte ville ge med sig, att jag dessutom är en virvelvind som söker ett inre lugn är ju också ett faktum till varför jag valde att utmana mig. Jag startat en utmaning till mig själv som heter: Slow Living Challange. Namnet kommer från det omtalade uttrycket “slow living” såklart som enkelt förklarat innebär att man lever livet lite långsammare och lite mer medvetet. Man lever mer här och nu, ett med naturen och uppskattar det man har mer än att söka fler saker.
Nu en kort berättelse om hur allt började, för att sedan beskriva vad du kan förvänta dig här och vad som händer framöver.
Så ligger jag där igen, dec 2020, febern börjar lugna sig, halsen är öm och hela kroppen är matt. Andra året i rad som jag blir så så sjuk på vintern och min arbetsgivare undrar hur jag trivs på jobbet. Ligger i soffan och sätter på youtube, söker på ordet Hälsa. Det var här allt startade. Jag ramlade in på slow living och kände hur rätt det var för mig att varva ner.
Att få stillat den inre stress som jag så länge gått med.
Med erfarenhet vet jag att när man skall “dra igång” med något nytt så går det utmärkt ett tag tills man tappar sugen och “kommer ur spår” så att säga. Vem har inte börjat träna på en måndag haha, har det fungerat för dig? Det har inte fungerat för mig i alla fall så jag tänker att om jag skall lyckas med det här behöver jag lura min egen hjärna. Det sägs att man skall göra saker i 30 dagar för att befästa ett nytt mönster. Hmm, varför inte göra det på ett år fast inte varje dag? På så sätt kommer säkert både min kropp och själ hänga med och acceptera den nya livsstilen.
Sagt och gjort, efter lite mer sökande var min utmaning klar! Allt gick i hälsans tecken:
Mindfulness, medveten andning, mat, rensa, musik, tacksamhet, egentid och mobilfria stunder.
Jag var så taggad att jag inte kunde vänta på att det skulle bli nyår utan började redan i mellandagarna. Tydliga riktliner gjordes och sista veckan varje månad skulle jag ägna åt min utmaning 2023. Jag bestämde också att jag skulle skriva ner min Slow Living Challange i dagboksform för att själv kunna se om jag märker skillnad och om jag gör framsteg.
Redan efter första veckans avslut insåg jag att jag behövde läsa in mig lite mer på vissa ämnen så som, varför man inte skall andas med munnen? Vad är skillnaden mellan mindfulness och meditation?
Mina frågor fortsatte och jag fann ett enormt intresse av att hitta svar på mina frågeställanden. Då föddes ett litet frö, jag kan omöjligt vara ensam om att söka den här informationen eller ens vilja göra förändringar i livet. Tre månader in i utmaningen upplevde jag stora förändringar och det stod klart för mig.
Jag ska skriva en bok!
Stenshuvud, Nationalpark
Så här är vi nu, jag öppnar hemsida för att sprida den kunskap jag tagit till mig. Men det är fortfarande bara ett axplock av allt som boken kommer ge såklart :)
Jag har påbörjat en utbildning och kommer inom ett år bli licenserad kostrådgivare och hälsocoach. All fakta på sidan är från pålitliga källor på nätet. Ibland kommer jag att referera till någon av dem här på sidan, men tro mig, jag vet hur mycket folk kan få oss att tro på saker så allt är trippelkollat. Stöter jag på en forskares namn så kollas denne upp för att verdifiera källans information. Det ligger mååånga timmars studie bakom allt som står här och såklart en hel del livserfarenhet också.
Så det jag erbjuder dig är min utmaning. Du kan få den på pdf med all nödvändig fakta för att komma igång redan idag om du skriver in dig på vårt nyhetsbrev.
Under fliken Hälsa hittar du alla de ämnen som utmaningen berör.
Ämnena där är skrivna i takt med boken så allt finns inte, men en hel del.
På bloggen kommer vi bjuda på en hel del handfasta tips om ämnena, en hel del recept då vi båda älskar mat och naturligt vis svar på kluriga frågor som man kan ställa sig kring hälsa där vi ser på olika forskningsresultat och ställer dem mot varandra.
Jag som skriver bloggen heter Malin och det är också jag som gör utmaningen, men inget av detta hade varit möjligt om jag inte haft ett sånt fint stöd av min kära mans stöd. Det är också han som står för mycket av det praktiska “bakom kameran” som gör det möjligt för oss att göra den här resan. Det är vi som är Wallénarna och det här är vår sida,
Wallén Garden
Vi hoppas du ska trivas hos oss
Mats och Malin